Els alumnes de 2n dels cicles formatius que s’imparteixen al centre ja han acabat el curs. Dos anys de bons moments i també esforç i dedicació que ara començaran a donar els seus fruits, una vegada acabin les pràctiques a empreses i comencin a fer feina. Són dels cicles de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX), i de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX).
La setmana abans de començar les pràctiques (formació en centres de treball) vam anar a visitar algunes empreses i organitzacions.
El 5 de març els d’SMX vam anar a l’112, el Servei d’Emergències de les Illes Balears. Allà en Josu, un dels Tècnis de Sistemes, ens va mostrar les instal·lacions, i ens va explicar la tecnologia puntera que utilitzen per gestionar tots els avisos d’emergències, tant pels sistemes informàtics com per les telecomunicacions. També vam poder visitar el seu centre de processament de dades (CPD) on estaven tots els servidor, i els sistemes de seguretat com els SAI (que eren gegants!).
El dimecres 6 va ser el torn dels alumnes d’ASIX. Primer vam tenir una xerrada interessantíssima amb la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) sobre les carreres universitàries a les que poden accedir per ser titulats superiors: Enginyeria Informàtica, Multimèdia, Telecomunicacions i la ḿés novedosa, Ciència de Dades (Data Science). Diferents camins per seguir la seva formació i convertir-se en professionals estrella del sector tecnològic. I amb la possibilitat de fer-les a distància i al seu ritme amb la UOC.
I seguidament vam rebre la visita de l’empresa de programació FDSA, especialitzats en desenvolupar solucions en .NET i SAP per multitud d’empreses de Mallorca diferents. El seu gerent, n’Alejo, i n’Alberto, ens van estar explicant com és FDSA per dins. Un equip jove, innovador i molt motivat. No només disfruten moltíssim de la seva feina, sinó que també s’ho passen genial fent moltes activitats plegats. Com per exemple dinar plegats cada divendres; o les “tribus”, on pots fer propostes variades i ensenyar coses noves als companys.