star-warsVivim en un món envoltat de tecnologia. I sabem que, independentment del camp al que decideixin dedicar-se els nostres estudiants, la seva capacitat per tenir èxit dependrà cada vegada més de la seva comprensió de com funciona la tecnologia. Però només una petita fracció dels estudiants està aprenent informàtica i ciències de la computació.

Per això el nostre institut s’uneix a l’esdeveniment d’aprenentatge més gran de la història, amb més de 100 milions d’estudiants de més de 180 països del món: l’hora del codi, durant la setmana de les ciències de la computació (del 7 al 13 de desembre). Durant aquests dies es desenvoluparan diferents activitats tant a ESO com al Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és acostar el pensament computacional als més joves. Aquesta competència, que en un futur desitjam que s’inclogui en la formació dels alumnes, representa un ingredient vital de l’aprenentatge de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques. En poques paraules, el pensament computacional reflecteix la sistematització de la manera en què les persones resolem problemes utilitzant la nostra creativitat.

La nostra hora del codi és una declaració que l’IES Emili Darder està preparada per ensenyar aquestes habilitats fonamentals del segle XXI.

banner5