El passat 8 de març els alumnes de 2n del Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX) vam fer una visita molt especial: a Intec, l”única empresa especialitzada en seguretat informàtica de Mallorca. I una de les millors no només a Espanya sinó també a nivell mundial!
El seu lema és: “Els hackers no descansen, nosaltres tampoc.” I així és. Tenen una tecnologia puntera que ha fet que fins i tot la NASA o la Policia hagi requerit dels seus serveis.
Ens va rebre en Juanjo, el seu gerent, un apassionat de la ciberseguretat amb més de 20 anys d’experiència (i molts més dedicat a la Informàtica). Ell lidera el Tiger Team d’experts que donen suport a empreses de tot el món. I ha aconseguit que Intec sigui el 1er CSIRT de Balears (Equip de Resposta davant Incidències de Seguretat) reconegut amb la certificació de ciberseguretat CERT. No hi ha massa empreses del món que tenguin aquesta certificació.
Detecció d’amenaces, resposta davant d’atacs, ciberintel·ligència, tests d’intrusió, anàlisi forense, lluita contra el frau.. són només alguns dels serveis que ofereixen. Una feina sens dubte apassionant i única dia a dia, com bé ens va transmetre en Juanjo.
No fa falta anar-se’n a Estats Units per trobar a hackers ètics com els que apareixen a Mr. Robot. Afortunadament tenim l’equip d’Intec ben aprop per protegir-mos dels ciberdelinqüents!